Romania: oameni pragmatici

In calatoriile mele spre casa, in discutiile telefonice, la o bere, prin oras, vad si ascult diversi oameni. Majoritatea au mentalitati depasite (zic eu), atitudini defensive si par sa  respire pesimism. Mai putin de 7% din cei pe care-i intalnesc au puterea de-a trece peste greutati, nu se resemneaza si obtin ceea ce-si doresc.

Dupa un pic de nationalism (doar lucrez la o tema privind identitatea (securitatea securitate culturala – simboluri) revin catre pragmatici. Catre oameni care nu spun „poate o sa fac ceva”, „incerc si vad cum iese”, „azi n-am avut noroc”, „ea/el nu m-a lasat sa fac asta”, „ei mi-au spus ca e imposibil ce vreau eu”. Oamenii pragmatici, motivati de propriile dorinte si scopuri clar definite (nu le iau in discutie pe cele malefice), si le indeplinesc. Cu conteaza de cate ori cad, de cate ori pierd, cate piedici sunt in calea lor, ei se ridica mereu si merg mai departe, pe drumul lor, catre ceea ce vor.

Oamenii acestia misca Romania insa nu dau bine pe sticla, la prostime. Daca poporul vrea circ si paine, asta cere de la mass-media si asta primeste. Doar sufletele tari, caracterele puternice, ies din multime si ii sperie pe ceilalti cu forta gandurilor lor si cu implinirile lor. Si aici fac o deosebire intre implinire si succes. Pe primul plan e implinirea personala, multumirea de a sti ca, la sfarsitul zilei, ai facut ceea ce iti place, impacat cu tine insuti/insati, motivat de visele tale. Vine si succesul dar nu acesta e scopul principal.

Astfel de oameni sunt printre noi, ne intersectam cu ei, cu unii avem un drum comun pentru un timp, cu altii ne gasim intamplator la o cafea/bere, de altii doar auzim si ii apreciem fara sa-i cunoastem. Le multumesc si ii stimez pe acestia. Ei aleg sa ramana aici, in Romania, sa schimbe lucrurile prin exemplul propriu :). Sa nu uit, astfel de oameni, extrem de rar fac politica.

Despre ideisiidei

http://ideisiidei.ro
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s