Decizia

In 2010 am luat o decizie. Era dupa o noapte de munca in weekend (probabil duminica). M-am inscris la un master. Nu am gasit unul in domeniul persuasiunii, tehnicilor de manipulare si dezinformare (nu exista in Romania) asa ca m-am reorientat. Intamplator sau nu am trecut in domeniul relatiilor internationale pentru studiile masterale. S-a dovedit a fi o decizie inspirata si inteleapta.

Din primul moment in care m-am vazut admis la aceste studii mi-am spus ca, indiferent cat de putine lucruri stiu despre noul domeniu, voi face tot posibilul pentru a ma educa singur. Cei doi ani de master au trecut (oarecum usor) cu multa munca dar si cu entuziasm. Am cunoscut oameni care m-au schimbat (fiindca am permis eu asta), de la care am primit sfaturi, idei, experiente de viata. Nu au trecut doar ani ci si schimbari.

In 2012 am sustinut disertatia.  Eram la Sinaia cand am aflat nota de la examen. Astazi mi-am luat diploma de master. La iesirea din biroul celei care mi-a dat-o am trait o emotie aproape de nedescris. Nu m-am convins de competentele mele pana cand nu mi-am vazut numele si poza pe o foaie galbena, eliberata de Ministerul Educatiei (cat de plastic si sec am scris asta). Insa faptul ca am citit negru pe alb acele competente m-a facut sa materializez ce a insemnat pentru mine 4 semestre de studii.

Am multumit si voi multumi in continuare profesorilor pe care i-am avut in SNSPA. Viziunea pe care o are fiecare in parte asupra lucrurilor m-a facut sa gandesc altfel si sa fiu mai responsabil (intr-un mod mult diferit fata de cei 4 ani de facultate). Totul a pornit de la autodeterminarea si de la motivarea pe care fiecare dintre noi le gaseste in el insusi. Sa nu uit, inainte de toate a fost vointa!

Despre ideisiidei

http://ideisiidei.ro
Acest articol a fost publicat în povesti si portrete și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Decizia

  1. Stefania zice:

    Felicitări, Alex!
    Mă bucur mult pentru tine că ţi-ai împlinit un vis!
    Mult succes în tot ceea ce faci! 🙂

  2. gabriella zice:

    Felicitari! Stiu ca esti un tanar ambitios si serios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s