Noi

„Ati mintit poporul cu televizorul!” – asta imi vine in minte cand ma uit la „noi”. Ce natie ospitaliera mai suntem noi, cat de solidari si de buni am devenit dintr-o data. Am devenit peste noapte donatori de sange si bravi milosi.

Noi devenim pe zi ce trece mai plini de noi, egoisti, individulisti si cautam nodul in papura si atunci cand acesta nu exista. Ne e frica sa nu ne-o ia vreun altul inainte cand facem cate ceva, ne laudam si ne batem cu pumnul in piept imediat ce incepem un lucru si ne simtim bine  ca nu ne asumam raspunderea cand vedem ca nu-l mai facem.

Din cauza invidiei speram ca orice initiativa de afacere a prietenilor/cunoscutilor sa nu mearga fiindca o sa ne roada orgoliul. Ne bucuram in sinea noastra cand capra vecinului e bolnava desi il asiguram pe acesta ca are tot sprijinul pe care il putem oferi.

Miturile acelea cu neamul romanesc, cu painea si sarea s-au dus de mult. Daca parintii nostri e ofera sa ne ajute cu ceva ii suspectam si pe acestia de vreo intentie ascunsa ori de faptul ca vor sa ne manipuleze. Obsesiile maladive din noi ne transform in alienati social care-si plasmuiesc o realitate fantasmagorica in care se regasesc de cele mai multe ori la tv, media ajutandu-ne sa reinterpretam miturile, sa ne spalam de noroiul care ne acopera sufletul si sa aratam celorlalti cat de saritori si de apropiati suntem noi romanii. Pentru noi comunitatea e ceva ce nu mai stim dar ne prefacem asa de bine ca suntem int-una, oricat de mica ar fi ea.

Despre ideisiidei

http://ideisiidei.ro
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s