Facebook in statistici

Am cautat cateva informatii actualizate despre utilizatorii retelei sociale aflate cu cea mai mare priza la public in ultimii 7 ani. Popularitatea retelei  crescut an de an incepand cu 2006, ca si profiturile companiei care o detine. 5,6 milioane de romani au profil in prezent, aflu din rapoartele FaceBrands.

De pe Socialbaker am aflat de alte statistici (updatate ieri 25.02.2013) referitoare la top 5 pagini facebook, branduri si celebritati locale, siteuri, politicieni si chiar cheek-in-uri. Proportia e de 51% utilizatori de sex masculin si 59% de sex feminin. E la moda si pare in regula sa stie toata lumea ce faci, transparenta e o calitate dar e nevoie de o anumita limita. Cand se face diferenta intre viata reala si realitate virtuala?

Romania se afla pe locul 31 dupa numarul de utilizatori de facebook la nivel mondial, cu o medie de 25,87% din populatie care are profil pe retea. In Bucuresti sunt 23,92% din totalul utilizatorilor din Romania, respectiv 1.319.200 useri (sursa aici).

30% dintre utilizatori au intre 25 si 34 de ani, 29,4% intre 18 si 24,  16,1% intre 35 si 44 de ani. Adolescentii intre 13 si 17% reprezinta 15% dintre utilizatori, procentele scazand semnificativ la cei care au peste 45 de ani (mai multe informatii se gasesc aici).

Nu am gasit date in privinta familiilor de pe facebook. Cati dintre copii au parinti cu profil, gradul de interactiune dintre ei in online, ce produse prefera fiecare in parte (exista si acestea undeva dar nu cred ca sunt publice).

Analiza profilurilor pe varste e un bun indicator social, mai ales in privinta celor intre 25 si 34 de ani. Nu am eu studii sociologice pentru a spune o parere fundamentata dar cred ca acestia si utilizatorii intre 18 si 24 de ani trebuie priviti mai atent sub mai multe aspecte. Cred ca autoritatile centrele, in special Guvernul, puteau face economii serioase daca cereau contra cost date in privinta populatiei de la Facebook, fara sa mai cheltuie bani pe fel si fel de anchete si recensaminte.

Despre ideisiidei

http://ideisiidei.ro
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Facebook in statistici

  1. Stefania zice:

    Nu stiu daca s-ar putea face o statistica a populatiei Romaniei, apeland la ajutorul, Facebook-ului, pentru ca nu cred ca toata lumea isi da datele personale exacte!
    Cred eu ca o sa mai dureze probabil ceva timp si cu acest fenomen, Facebook, cum a fost si cu hi5… acum nici nu mai stiu daca mai sunt adepti pe acolo!
    O seara minunata iti doresc, Alex! 🙂

  2. Piracetam zice:

    Barbatii au un mic avans, 50,84% dintre utilizatorii Facebook fiind de sex masculin. Femeile au o cota de aproape jumatate, de 49,16%. In functie de starea civila, o treime dintre persoane sunt casatorite, o alta treime sunt singuri iar aproximativ un spert sunt intr-o relatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s